Velkommen
Her finder du praktiske informationer og andre nyttige oplysninger, når du og dit barn er nye i Kogletræet.
Praktiske informationer
I Kogletræet har vi tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper, og henholdsvis. vuggestue og børnehave arbejder sammen som et fælles team, så alle voksne føler fælles ansvar for, at alle børn i huset trives.
Når jeres barn starter i Kogletræet, vil vi meget gerne møde jer forældre til en samtale, forud for jeres barns start i institutionen. Det er en skelsættende begivenhed, når jeres barn skal starte i dagtilbud, og derfor er det vigtigt for jeres barn og for os at vide så meget som muligt om jeres barn – forud for indkøringen. Man kan sammenligne indkøringen med en tilknytningsperiode, og hvordan den tilknytning bliver, er vanskelig at forudsige. Børn er forskellige, og derfor er hver indkøring også sin egen. Nogle børn er mere tilbageholdende, og nogle vil hurtigt gå i gang med at udforske det nye sted. Det er helt normalt, at børn reagerer forskelligt på forandringer og nye mennesker. I kender jeres barn bedst, og derfor vil vi til for-samtale - sammen med jer - forsøge at spore os ind på, hvordan vi skaber den tryggeste tilknytning/indkøring for jeres barn.
Generelt kan vi sige, at en indkøring/tilknytningsperiode varer omkring 2-3 uger. For mange børn vil det være sådan, at de i den første tid har brug for, at I holder jer tæt på, opmuntrer, viser nysgerrighed og på den måde udtrykker, at situationen er helt ok.
- Det gør I ved at være på stuen sammen med jeres barn, i cirka 30-45 minutter. Hvorefter I går hjem sammen med jeres barn.
- Efter en eller flere dag på denne måde aftaler I med personalet, at I afleverer barnet på stuen til en tryg voksen, og så jeres barn kan prøve at være uden forældre i 10-15 minutter.
- Tidsrummet hvor barnet er alene i institution, udvides gradvist, efterhånden som trygheden til den nye voksne etableres. Det er vigt at vide, at børn gerne må være kede af det og græde, når I er gået, men at vi altid vurderer, hvornår barnet har brug for, at I vender tilbage. I skal derfor i den første tid, hvor barnet er alene, være tilgængelige på telefon, så I kan hente jeres barn indenfor rimelig tid, når vi ikke længere kan trøste og skabe tryghed for barnet.
Herefter afholder vi 3 måneders samtale, hvor vi kan snakke sammen om, hvordan den første tid har været i institutionen, og hvordan det går.
Efterfølgende vil man en gang årligt blive inviteret til forældresamtale, hvor vi gennem *Rambøll Dialog, vil tale om sprogudvikling samt generel udvikling og trivsel.
*Rambøll Dialog - læs gerne mere her: Dialog - Hjernen&Hjertet (ramboll.com)
Vi er på legepladsen hver eneste dag. Det er derfor vigtigt, at I medbringer tøj til alt slags vejr. Det er ligeledes vigtigt, at der er skiftetøj og sutsko i kurven på jeres barns garderobeplads.
Husk jævnligt at tjekke at tøjet passer i størrelse - og at det passer til årstiden.
Til de børn, der er fyldt 3 år og stadig bruger ble, skal man selv medbringe bleer. Denne ordning begynder fra den måned, hvor ens barn har fødselsdag (For eksempel: har barnet fødselsdag den 16. september, skal der bleer med fra den 1. september).
Forældre til børn i børnehaven skal være opmærksomme på, at I 3 uger om året (når køkkendamen har fri), selv skal medbringe madpakke til jeres barn. Denne aftale er indgået med bestyrelsen, og som kompensation får alle børn eftermiddagsfrugt hele året.
Vi har en fantastisk køkkendame, Karina. Hun laver alsidig mad til både vuggestue- og børnehavebørn.
I Kogletræet er vi optaget af, at det gode pædagogiske måltid handler om inddragelse, og at det altid er de voksnes opgave at sikre at skabe den gode ramme for måltidet, hvor vi taler om det, vi spiser, hvad det dufter af, smager af og hvordan det føles i hænderne og i munden.
I Kogletræet tager vi naturligvis højde for allergier, kulturer og/eller religioner, hvilket gør, at ikke alle børn kan spise præcis den samme mad hver dag, og det giver en god anledning til spændende drøftelser - i forhold til at forstå mangfoldighed og forskelle.
- I Kogletræet tilbydes et sundt morgenmåltid for de børn, som ønsker det, i tidsrummet fra klokken 06.45 - 07.30.
- Herefter er der for vuggestuen en formiddagssnack (frugt og brød) i forbindelse med samling klokken 09.00.
- Frokosten spiser vi klokken 11.00. Til frokosten får børnene typisk mælk eller vand.
- Klokken 14:00 får alle børn en eftermiddagssnack. Den kan bestå af alt fra yoghurt med mysli til brød med frugt eller grød. Dette måltid afhænger typisk af, om der er rester fra frokosten, som Karina har tryllet om til noget nyt og lækkert.